No abych nepředbíhala, odlétali jsme něco okolo 5 hodiny ráno a přílet na letiště Charles de Goulle byl asi okolo 7 hodiny ráno. Poté jsme nastoupili na bus a hurá do města

První den byl hektický čekala nás návštěva Eiffelovy věže, Latinské čtvrti, basiliky Sacré Coeur, Montmartre, Moulin Rouge, Forum des Halles a Palais Royale. Nejvíc ze všeho jsem se těšila na Eiffelovu věž, byl to vždy můj sen vyjet až úplně nahoru, i když se musím přiznat, že trpím panickou hrůzou z výšek, takže jsem se v tom nádherném poloproskleném výtahu, držela snad všeho a všech, opravdu žádná ostuda

Druhý den už pro mě začal lépe, byla jsem krásně vyspinkaná a nabitá energií. Dnes nás čekala návštěva Muzea d´Orsay, Invalidovny, Notre Dame, La Défense, procházka po Champs Elysées s možností prohlídnout si Vítězný oblouk a plavba lodí po Seině. Začali jsme návštěvou muzea, i když jsem velký milovník umění, tak jsem se šla podívat jen na obrazy od opravdu slavných malířů jako je Vincent van Gogh, Rembrant a Monet. Dále se pokračovalo metrem na La Défense, což je moderní část Paříže, kde se nachází velká moderní stavba s názvem Arc (Archa). Poté jsme se metrem přemístili k Invalidovně a od ní jsme pěšky došli až Notre Dame, byl to snad mnohem větší zážitek než návštěva Eiffelovky, něco tak úžasného jsem v životě neviděla, udělala jsem si snad milion fotek, byla jsem prostě unešená. Zde jsme dostali 2 dvouhodinový rozchod, aby si každý mohl prohlédnout vnitřek chrámu sám a jelikož se zde nacházelo hodně prodejců suvenýrů, tak i něco zakoupit. Všem z rodiny jsem koupila malou Eiffelovku na klíče, nic originálnějšího mě nenapadlo

A opět do metra k Eiffelovce, kde jsme se nalodili na výletní loď a projeli se po Seině, fotila jsem jak o život, bylo toho tolik, že to ani nešlo všechno zachytit. Následoval návrat na hotel a návštěva Mc´Donaldu, kde jsme si zakoupili s kamádkou Party Menu (nebudu ani říkat, co vše obsahovalo, ale snědly jsme to samy).
Třetí den nás čekala moje dlouho očekáváná návštěva Louvre a půl dne rozchod na nákupy. Nákupy nebyly tak zajímavé, takže rovnou přeskočím k Louvru, návštěva byla naplánovaná na 18hod., takže jsme viděli i osvětlený Louvre, ale zase předbíhám

Čtvrtý a poslední den, nemůžu tomu uvěřit, že to tak rychle uběhlo a dnes nás čeká už jen návštěva Pére Lachaise (hřbitov slavných) a poté odjezd na letiště. Na tomto hřbitově je pohřben např. Oscar Wilde, Edith Piaf, Auguste Comte, Proust a Apollinaire. Navštěva hrobu Oscara Wilda mě opravdu pobavila, stojí zde obrovská bysta, která má všude otisky rtů, jak ji lidé líbají

Tímto končím své vyprávění o Paříži, jestli mohu doporučit, navštivte ji. Je to nezapomenutelný zážitek