Ahoj
Když jsme letěli z Kuala Lumpur do Kutchingu, tak se nám do jednoho kufru vloupali a sebrali nám všechny peníze na hotovosti. Myslíme si, že na rentgenu ty peníze byli vidět.
Zip na kufru byl minimálně poškozen a zámek na kufru nepoškozen. Letos se opět chystáme na stejnou dovolenou, jen nevíme jak s penězi.
Napište mi prosím vaše zkušenosti
Díky
Peníze: hotovost, karty nebo šeky?
Pravidla fóra
Jak do Indonésie a na její největší ostrov Jávu, které lákají hodně cestovatelů, stejně jako Sumatra či Borneo. Malajsie má pro turisty Kuala Lumpur a národní park Kinabalu, zatímco Filipíny Manilu, rýžové terasy Banaue a korálový útes Tubbataha.
Jak do Indonésie a na její největší ostrov Jávu, které lákají hodně cestovatelů, stejně jako Sumatra či Borneo. Malajsie má pro turisty Kuala Lumpur a národní park Kinabalu, zatímco Filipíny Manilu, rýžové terasy Banaue a korálový útes Tubbataha.
Re: Peníze: hotovost, karty nebo šeky?
Ahoj
Já ti moc neporadím, naopak přidám další podobnou otázku.
Také letíme za pár týdnů do Langkawi. Chtěla bych se také připravit na cestu a objednat si i u své banky 5€ a 10€ bankovky, abych je tam mohla směnit za místní měnu. Nebo to mám udělat úplně jinak, nebo by byly dokonce lepší dolary?
Díky za pomoc
Já ti moc neporadím, naopak přidám další podobnou otázku.
Také letíme za pár týdnů do Langkawi. Chtěla bych se také připravit na cestu a objednat si i u své banky 5€ a 10€ bankovky, abych je tam mohla směnit za místní měnu. Nebo to mám udělat úplně jinak, nebo by byly dokonce lepší dolary?
Díky za pomoc
Prosím tě co šílíš, vždyť za každou směnu zaplatíš plno poplatků, v Malajsii je spousta bakomatů, tam není problém si peníze vytáhnout z bankomatu.
zdravím
zdravím
Ahoj
Jo to se ti to píše, když to tam znáš. Jedeme tam poprvé, a nechceme tam pak zůstat někde bez prostředků. Nevím jaké to je na těch menších ostrůvcích, tam jsou také bankomaty? Mám strach abych pak neběhal kolem celého ostrova a nehledal bankomat, proto si raději vezmu bankovky s sebou, ale do kufru je nedám, jak jste psali, tam bych o ně mohl i přijít.
Stejně nesmím mít míň jak 200 € na osobu.
Jo to se ti to píše, když to tam znáš. Jedeme tam poprvé, a nechceme tam pak zůstat někde bez prostředků. Nevím jaké to je na těch menších ostrůvcích, tam jsou také bankomaty? Mám strach abych pak neběhal kolem celého ostrova a nehledal bankomat, proto si raději vezmu bankovky s sebou, ale do kufru je nedám, jak jste psali, tam bych o ně mohl i přijít.
Stejně nesmím mít míň jak 200 € na osobu.
Jen bych ti poradil, že v Malajsii směníš € za lepší kurz, dolary nepotřebuješ. S kartou Mastercard můžeš zaplatit všude dokonce i v každém hotelu. Přece nebudeš platit za každé pití, které si dáš, oni ti vystaví účet až na konci pobytu.
Víš co je důležité, si to pořádně užít
Víš co je důležité, si to pořádně užít